Снимка: ПиксабейСтолицата на Финландия е поредният град в света, в който

...
Снимка: ПиксабейСтолицата на Финландия е поредният град в света, в който
Коментари Харесай

Затвориха гимназиите и забраниха обществените събития в Хелзинки

Снимка: Пиксабей

Столицата на Финландия е следващият град в света, в който вкарват нови ограничения в битката с ковид.

Хелзинки, значително пощаден досега от пандемията от COVID-19, ще вкара нови доста строги ограничаващи ограничения поради скок в случаите на болест, заяви през днешния ден кметът на града, представен от Българска телеграфна агенция.

Гимназиите, библиотеките и плувните басейни в Хелзинки ще бъдат затворени, а публичните събития - изцяло неразрешени поради тревожната обстановка, съобщи кметът Ян Вапаавуори на конференция.

Предлагаме да се употребяват всички ограничения, които общината може да разпореди, сподели Вапаавуори, като посочи, че здравните служби и тези за следене на случаите на болест може да бъдат претрупани. Кметът сподели, че датата, от която ще влязат в действие новите ограничения, и други детайлности ще бъдат оповестени в края на седмицата.

Вапаавуори уточни, че поредност от случаи на болест в домове за остарели хора и приюти за бездомници през последните дни са потвърдили нуждата от по-строги ограничения. Кметът изрази и страдание, че " прекалено много хора " са пренебрегвали здравните рекомендации.

Досега общината предлагаше единствено ограничение на частните събирания на закрито и носенето на маски в избрани обстановки. Всички ограничавания върху заведенията за хранене и питейните заведения и тези, свързани със свободата на напредване ще бъдат определяни от централното държавно управление.

Министър-председателката Сана Марин предизвести през вчерашния ден, че може да бъде оповестено ново изключително състояние, в случай че актуалните ограничения не са ефикасни. Това би разрешило ново затваряне на региона на Хелзинки, както беше март и април. Юха Туоминен - началник на здравните управляващи в столичния район, уточни, че е налице прекомерно мощно увеличение на случаите на болест с COVID-19.

През последната седмица са били доказани 1533 нови случаи, при 992 през миналата. Степента на заразяване във Финландия продължава да е най-ниска в Европейски Съюз, с 69 нови случаи на 100 000 души, регистрирани през последните две седмици. В началото на ноември имаше към 40 случаи на 100 000 души. В момента обаче този % е доста по-висок в столицата и околния район, със 155,8 нови случаи на 100 000 души население.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР